HTML

Irónikus

Ki sem találnád: az élet irónikus helyzeteiről

Friss topikok

  • csacsogo: Már várjuk a friss írásodat. :) (2009.10.30. 22:08) Üdv!
  • csacsogo: Én erre csak annyit írok, hogy ahol én voltam... 3 napot... Ugyan szolgálat ügyben volt a dolog, d... (2009.10.25. 21:45) Martfűi wellness hotel
  • csacsogo: Nálunk is vannak szelektív hulladékgyűjtő konténerek. Már tanulgatják a népek, hogy kell használni... (2009.10.25. 21:40) szelektív

Linkblog

2017.12.03. 09:54 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Justice League - Igazság Ligája Kínzó Kérdések SPOILER!!!

Ha láttad a filmet, felmerülhet Benned is a kérdés:

-Miért és hogyan hagy egy cafatokra robbanó szárnyas zombi négyzet alakú lenyomatokat a falon?

-Miután Cyborg otthagyja őket kapaszkodni az elromlott harci járművön, amit hamarosan a vízáradat elmos, hogyan menekülnek meg? Tudjuk persze, hogy Flash minden irányba gyorsan tud menni, félig repülni falakon is, a Csodanő a saját filmjében tudott repülni, Batman pedig a házak tetejére tudja repíteni magát a kampós kézieszközével, de ha ezekre képesek, akkor minek azzal számolni, hogy egy lassan lépegető jármű mentse meg őket?

-Hogyan szerzi vissza az akciók után Aquaman a prémes kabátját? Ha vízen keresztül jön, akkor az nincs rajta, egyébként meg autóba ül?

-Batmannek nincs semmi kézifegyvere a repülő szörnyek ellen, csak pofozkodni áll le velük? A szörnyek saját puskáját ragadja meg egy idő után...

-A film elején bemutatják, hogy a Csodanő is le tudja lassítani az időt, amikor a kilőtt golyókat kikerüli. Aztán ezt elfelejti, amikor Flash gyorsul be, és Superman leköveti, akkor a Csodanő emberi lassú marad. Amikor Superman lefejeli Csodanőt úgy, hogy beszakítja maga alatt a betont is, a rúzs és haj tökéletesen fixálva marad.

-Amikor a harcot követően a Bat-barlangban Csodanő bemegy Batmanhez beszélgetni, rajta van a piros köpenye. Amint kijön a szobából, már nincs rajta. Előtte Batmannek a kiment vállát visszarántja a helyére, vállmagasságba felemelve a karját, amit Batman szó és feljajdulás nélkül tűr, ez igen.

-Amikor Cyborg hekkeli a kockát, akkor Steppenwolf a csatabárdjával csak belevág picit a vállába, holott nyugodtan le is fejezhette volna...

Ha benned is felmerültek hasonló kérdések, a kommentekben várom.

 

 

-

Szólj hozzá!

Címkék: Batman Justice League Csodanő Igazság Ligája


2014.12.14. 22:33 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Talpi bőnye avagy plantaris fasciitis

Ez a jó kis sérülés 3 hónapra megszakította a teniszkarrierem.

Ha fáj a talpad a sarkadtól a lábujjak aljáig, fekvés vagy ülés után, de legfájóbban alvás után felkelve, akkor neked is ez van.

Ha nem akarsz orvoshoz menni, hogy szteroidinjekciót kapj, hanem a lassú gyógyulás mellett döntesz, akkor az alábbiakban összeszedtem, mit tegyél.

-gyors fájdalomcsillapítás: hideg tárgyat a talp alá. enyhe masszírozás, és fájdalomcsillapító krémek.

-lassú kezelés:

*puha gumilabdán pihentesd a talpad ülés közben. a teniszlabda már durva, inkább árt.

*a fájdalomcsillapító krémen kívül egyéb sportkrémekkel kenés lefekvés előtt.

*lefekvés előtt kötelező a magnéziumtabletta, a vádli feszítése és achilles nyújtása a faltámasztós dőléses módszerrel leginkább. egyéb videókat is találsz a nyújtáshoz, de ez a leghatékonyabb.

*felkelés után ne ugor a talpadra! még fekve mozgasd ki a talpad, masszírozd, majd támaszd a falat. mezítláb helyett puha mamusz, papucs segít bemelegíteni a fájó inat.

*lehet venni sarokemelőt: beteszed a cipő sarkához, öntapadóval odaragad, és csökkenti a nyomást a sarkadon.

*és a kiújulást megelőzendő: lábizom, boka erősítése, de a gyógyulás alatt ugrálni, futni tilos! leginkább úszás és bringa.

*az újrakezdés előtt irány a rehab! talpbetét készíttetése műszeres beméréssel.

nekem ezek jöttek be. ha van még tuti tipped, oszd meg velünk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: talpi bőnye kezelés plantaris fasciitis hogyan gyógyítsd meg a talpfájdalmat


2014.07.10. 14:36 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Transformers: A kihalás kora SPOILER irónikus forgatókönyv

Kezdő jelenet:

65 millió évvel ezelőtt a békésen játszó dinókat lebombázza jópár földönkívüli csiga-űrhajó. Hogy a Közgépnek dolgoznak-e be és aszfaltoznak, vagy csak utálják a dinoszauruszokat, az nem derül ki. Annak semmi értelme, hogy a transformereknek csinálnának terraformázást, vagy nyersanyagot, hisz akkor a Földön most nem én gépelném ezeket a sorokat, hanem a robotok. Mindenesetre a továbbiakban a földönkívüli lények nem szerepelnek a filmben.

Ugrás, napjainkban, Antarktisz:

Egy kutatócsoport talál egy fémdinoszauruszt. A geológusnő szerint ez mindent megváltoztat arról, amit eddig a dinók kihalásáról gondoltak. De hogy ez a T-Rex most egy transformer avagy megkövesedett helyett megfémesedett dinócsontváz, az nem derül ki.

CIA akció:

Fogjunk össze a Chicago teljes lerombolását megakadályozó Autobotok ellen, mert utálunk minden robotot. Ennek érdekében szövetkezzünk egy nyilvánvalóan gonosz fejvadász robottal is.

Vidéki ház, Mark Wahlberggel és jócsaj lányával.

-Apa, már megint valami ócskaságot vettél, ahelyett, hogy pénzt adnál az egyetemi ösztöndíjamra, meg hogy mehessek nyaralni és <kamera közelít bronzbarna combjaira> napozni a többi ribanccal Stanford-várományos pompomlány barátnőmmel.

-De lányom, hidd el, bár nincs pénz kajára, rezsire, meg ruhára, de értsd meg, ezt a nyergesvontatót, amit egy mozi nézőteréről hoztam el, mert azokkal ott szoktak parkolni, és szarrá van lőve, és kinéz úgy, mintha II. Világháborús lenne, bár az USA közepén hírből sem látták a világháborút, szóval ezt a roncsot én majd jól kikupálom, vagy meghívom a West coast customs-t, mert kamiont azt tuti nem pimpeltek még, és akkor gazdagok leszünk. Nézd csak, bebikázom!

<Poros ócskavas átalakul csili-vili Optimus Fővezérré>

-Ember! Megölni mindet!

-Nyugi Optimus, mindjárt megjavítalak, csak elküldöm a haverom pár alkatrészért. Simán lehet kapni high-tech transformer-kiegészítőket egy vidéki boltban, az a pár rakéta-okozta sérülés megjavítható percek alatt. Értek is hozzá, hisz egy sört 1 méterre szállító kisrobotot is majdnem sikerült jól megcsinálnom. A havert pedig megkérem, semmiképp ne kotyogja el senkinek, hogy egy transformer van a pajtában. Miért is tenné, hisz azonnali 25 rongy nyomravezetői díj van felajánlva, tőlem meg max. csak géprongyot kaphat a költéseiért cserébe.

Jönnek is a CIA kommandósai. A korábbi jelenetben egy marha nagy hajón megtalálták érzékelők segítségével a kisebb robotot. Most 15 négyzetméteren nem találják a fővezér nagyságú robotot. Bár fura módon a fővezér most alig harmadakkora, mint a korábbi részekben, most tán Űrdongó méretű.

Aztán Optimus csak előtör, és megöl jópár kommandóst, hogy megvédjen olyan embereket, akikkel azelőtt pár órája találkozott. De jön a fejvadász-transformer is. Szerencsére Optimus a rozsdás régi kamion formájában sokkal gyorsabb, mint a fejvadász zsírúj sportautóként. Marky Markot és lányát pedig megmenti a lány barátja, akivel addig szokott prütykölni, amíg Apa a pajtában bütyköl. A lány barátja, bár nagykirály rally-sofőr, végig a béna félős nyuszi szerepet játssza, még Shia LeBöfföt is felülmúlva.

A család barátját menekülés közben hamuvá égeti a gonosz transformer. Bejövős jelenet, mégha a Terminátorokban láttuk is már ezt a megoldást.

Optimus, miután a leharcolt formájából egy éppen arrahaladó kamiont szkennelve (deja vu 1. rész) átalakul színes, teljesen ép kamionná, összegyűjti a megmaradt autobotokat. Ott ugrálnak a nyílt terepen. Fura módon ezt nem látják a műholdas felvételek. Korábban pedig még a rozsdás ócskavast is be tudták azonosítani a CIA bázison, hogy autobot.

Az embercsapat összelopkod mindent, mivel pénze nincs. Nem kapják el őket.

Miután ezt megunták, elindulnak a CIA-kommandót segítő robotgyárba. Simán begurulnak, miután Űrdongó egy üres plasztikkártyára a lézer-szemeivel (igen, az is van neki) csinál egy hibátlan azonosítót.

Marky Mark belopózik a gyár belső részlegeibe, kiderül, már beazonosították a transzformiumot, azt a részecskét amiből a robotok vannak, és amit GONDOLATOK SEGÍTSÉGÉVEL az emberek is tudnak alakítgatni. Aha. De kell még nekik, ezért szedik szét az autobotokat. Most abba inkább ne is menjünk bele, hogy a fémrészecskéknek a génállományát is feltérképezték. Ez még egy mese-fantasztikus filmben is blőd.

Szóval Optimusék megtudják, hogy ez a gyár gyűjti be az elpusztított társaikat. Erre nagyon bepipulnak, és Optimus megesküszik, megöli azt az embert, aki ezért felelős. Betörnek az épületbe, ott van a főtudós, aki elmondja, ő csak kísérletezget, kutatgat, ezt csak meg lehet érteni, nem? Mire Optimus: ja, de, bocsesz. Akkor megyünk is.

Főtudós: Most, hogy hajszálon múlt, hogy eltapossanak a robotok, gyorsan utánuk küldöm a prototípusaim, akiket Commodore-64-es joystickkal irányítok. Hátha lenyomják őket és visszajönnek, hogy lezúzzanak.

Tehát az Optimus- és Űrdongó-utánzat folyékony részecske-robotok elkezdenek rakétákat lövöldözni fogalom nélkül Optimusra és bandájára. Akik bár többen vannak és van némi harci tapasztalatuk is, menekülnek, hadd pusztuljon minél több civil az autópályán. Lassan-lassan azért fölébük kerekednek. Illetve, marad az Optimussal harcoló gyártott robot, amikor is, megjelenik Fejvadász és mozdulatlanná lövi Optimust. A marha nagy űrhajójáról leengednek egy halászhálót, amivel felhúzzák Optimust, és az alatta jól elbújó Marky Mark-lányt. Optimus még véletlenül sem tudja elvágni a hálót, máskor a plazmakardja előjön, most nem.

Az űrhajó leparkol, így az autobotok és ember segítőik fel tudnak menni rá. Az emberek megtalálják a lányt, az autobotok Optimust. Ha őrrobottal találkoznak, simán leszedik őket. És nem kezdődik általános riadó a hajón ettől.

Miután az autobotok összegyűltek, észreveszik, hogy pont egy kis űrhajón vannak a nagy űrhajón belül, simán el tudnak menekülni. Ezt a nagy hajóról nem veszik észre egyelőre, és ellépnek az űrbe.

Közben Megatron szoftverével teljes öntudatra ébred Galvatron, és hadsereget csinál a gyártott robotokból.

A főtudós és CIA-összekötői megkapták a nagy transzformium-csináló bombát Fejvadásztól. De Galvatron is erre pályázik. Mindez leesik Optimuséknak is. Mindenki elmegy hát Hongkongba. Hogy arra mi szükség van, azt csak az ottani mozik nem gyenge bevétele indokolja.

Főtudóst Marky Mark felhívja, épp tudja a mobilszámát. Elmondja neki, az elszabadult robotja lesz a világ ura, nem ő, a Főtudós. Főtudóst ez meghatja. Tehát mit csinálnak? Megpróbálják a bombát kivinni Hongkong közepéről, ne ott robbanjon fel, mert akkor sokan meghalnak. Még ilyet, erre eddig nem is gondolt a főtudós. A menekülést azzal kezdik, hogy bemennek a város közepére, és felmennek egy felhőkarcolóra. Nagyjából ennyi idő alatt Galvatron és bandája is átér valamilyen módon a Csendes-Óceánon. Szinte egyszerre érkeznek meg az űrsebességre is képes űrhajóval, amin az autobotok jöttek.

Az autobotok egy része harcol a rájuk törő álcákkal. Már kétszer annyit megöltek, mint amennyit a robotgyárban legyártottak, de úgy tűnik, elvesztik a harcot. Szerencsére Optimus talál még robotokat a menekülő hajójukon. Lovagoknak nevezi őket, de lovagból inkább értelmetlen, beszédre képtelen dinoszaurusz-formájú tűzokádó állatrobotokká változnak, ami teljesen összezavarja az embert, ha az elejétől nézi a filmet. Most akkor a jégben ilyet találtak? Megtetszettek a földönkívülieknek a dinók, és ilyet gyártottak? Ezek most olyanok, mint a rajzfilm-verzióban a Predakon?

A lényeg, hogy beszaladnak Hongkong közepére, és szétszedik Galvatront és bandáját, akik eddigre elvesztik a formaváltó speckó képességüket és mindenki megmenekül. Persze közben megjelenik Fejvadász is, akivel Optimus veszi fel a harcot és az emberek, mert a többi autobot elkolbászolt valamerre.

Harc közben Marky Mark simán elbújik egy kis betondarabka mögé, amit Fejvadász képtelen szétlőni...

Harc végén a dinóbotok szépen elszaladgálnak valamerre. Optimus pedig megfenyegeti a földönkívüli készítőit, akik a Fejvadászt küldték érte, hogy elveri a seggüket, ha az embereket bántják. És nekivág az űrnek. Ennél okosabbat nem is tehetett volna, hisz a földönkívüliek letojják az embereket, csak Optimus érdekelte őket. Egyszerűbb lett volna feladnia magát Fejvadásznak, 'oszt le van tudva az ügy. De most még a dinóbotok/lovagok is elszabadultak a Földön, tehát folyt. köv.

Szólj hozzá!

Címkék: spoiler robot forgatókönyv autobot Transformers Mark Wahlberg A kihalás kora Optimus Fővezér Űrdongó


2014.06.15. 18:00 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Rákosszentmihályi új játszótér a Segesvári utcában

Igazi magyar: poros, veszélyes és félkész.

Szuper újdonságokkal van tele:

Fekete porba hintett fűmag. update: faháncs. szandálban tuti :)

Homok helyett kavicsos sóder a kicsiknek a "homokozóban".

Drótkötélpálya, ahol a gyermekek a bowling élő verziójával is ismerkedhetnek, ugyanis sikerült a pálya végét a játszótér közepére beirányítani, tehát az arra kolbászoló gyerekeket a kötélen lendülő másik gyerek szépen fellökheti. update: van kerítés!

Kisházikó, de tényleg kicsi: még nem kétéves gyermekem a házikóból kijövet úgy verte be a fejét a szemöldökfába, hogy hosszasan a sírásától zengett a játszótér. Odamentem, megnéztem, az a deszka, amit az ajtókeret felső részébe illesztettek, fogja még elvágni gyereknek a bőrét: nincs legömbölyítve, hanem a vágott, éles része van lefelé irányítva. De mindenki megnyugodhat, rajta van az EU-s minősítés, hogy szuperbiztonságos.

A bejárattól balra levő rész fahánccsal van felszórva. Vagy faágakkal, ezt döntse el magának mindenki.

A libikóka fa támasztéka már most meg van repedve, és recseg-ropog. Lehet fogadni, hány telet fog kibírni.

Az utóbbi időben már nem láttam olyan játszóteret, ahol ne lenne csap, amelyből a szaladgálásban megszomjazott kicsik ne tudnák szomjukat oltani. Itt az van, hogy nincs. update: van csap! szemetes is! már csak a lámpák bekapcsolása kellene, így az őszi estéken

Te mit gondolsz róla?

Szólj hozzá!

Címkék: játszótér új Rákosszentmihály Segesvári utca


2011.01.01. 12:06 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

karácsonyi-szilveszteri smsek

a sok évvel ezelőtti dömpinghez képest az idei szezonban csak egyet kaptam, azt is egy olyan embertől, akivel 3 éve beszélni sem voltam hajlandó még, annyira utáltam.

lehetséges magyarázatok, akár együttesen is:

-utálnak az ismerőseim, kollégák, beosztottak

-sikeresen leszoktattam mindenkit hosszú évek alatt arról, h ilyet küldjenek

-kiment a divatból ez az üdvözlési formarendszer

-THE END IS NEAR!

Szerintetek?

Szólj hozzá!


2010.10.02. 18:20 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Irónikus blogok Istenei angolul

http://www.27bslash6.com/

http://www.dontevenreply.com

Tudtok még hasonlókról, a magyar nathanp - izomtibor nagyágyúk agyszüleményein kívül? Örömmel fogadnám.

Továbbá, ha igény van rá, lefordíthatok David Thorne levélváltásaiból párat. De ahhoz igen aktívan kell tolnotok a piros biciklit!

Szólj hozzá!

Címkék: blogok egyéb ironikus


2010.09.18. 12:55 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Végzetúr

http://vilag5.vegzetur.hu/?kar=11825

Szólj hozzá!


2010.08.11. 19:59 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Stephen Hawking

szerint el kell hagyni a Földet, vagy hosszútávon kihal az emberiség.

Az Ironikus blog szellemében tanult kollégám, Smartdrive, a következő megjegyzést tette:

"én nem érzem akkora hatalmas tragédiának, ha kihalunk. a mamut is kihalt, és még pláza is lett belőle"

Szólj hozzá!

Címkék: stephen hawking


2010.06.02. 21:35 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Kaland-játék-kockázat

Eljut az ember a Zagor.hu-ra.

Letölt 1 giga állományt, 56 könyvet, és ez még nem is mind.

20éve a fél kezem adtam volna ezért. A következő könyvet mindig azon melegében repítettem haza az újságostól.

Halállabirintus, Országút harcosa, Vértengerek - mind remekmű a saját műfajában.

De Adobe formátumban olvasgatni számítógépen? Olyan, mint távoli országokról készült képeket nézegetni - hiányzik belőle a feeling. Vagy Öreg Sam jött volna el?

Szólj hozzá!

Címkék: játék kaland kockázat zagor.hu


2010.04.28. 18:24 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Kigyúrtság fail

Milyen lehangoló, amikor egy másfél órás intenzív súlyzós edzést csinálsz, amikor is brutális súlyokat emelgetsz rettentő sokszor, Herkulesnek érzed magad és büszke vagy dagadó izmaidra, majd átmész a fitneszklub masszázs részlegébe, ahol a masszőr beszélgetés gyanánt megérdeklődi, hogy sportolsz valamit, mire te: igen, itt gyúrok, és a masszőr visszakérdez - és most fogsz menni a masszázs után?

fuck my life

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: masszázs gyúrás fail


2009.10.25. 21:18 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Martfűi wellness hotel

Megírtam volna nekik direktbe, de sajnos nem találtam a szobában vendég-elégedettségi kérdőívet, így hát maradt a honlapjukon a bejegyzésem nélkül elég tömjénezős vendégkönyv, nameg a blog:

A hotel tényleg szép és modern. Kár, hogy a fürdőszobában nem lehet megmaradni 1 percnél tovább, mert a törülköző-szárító ontja magából a forróságot. A fürdőrészen katonás fegyelem van, úszósapka nélkül szinte WCre sem lehet menni - kár, hogy véletlenül sem utalnak arra előzőleg, hogy az ember hozzon sapkát magával. Ha a pénztárnál már elfogytak a vásárolható sapkák? Jaaa, akkor majd a családtagok váltásban mennek fürödni. A konyha finom ízeket produkál, csak kár, hogy a kitett ételek hőmérsékletét nem tudják megőrizni, pedig egypár ételmelegítő már biztos nem lenne nagy beruházás. Több napra senki ne tervezzen, hacsaknem megunhatatlanul imádja reggelire a tojásrántotta-virsli kombót, más főételre ugyanis ne számítson. Bár nekem 9:30kor már ez sem, csak a tárolóedényük jutott, pedig a reggeli elvileg 10ig járt volna. Persze a forróvizes edényt sem szabad volt újratölteni 9:30 után... Viszont legalább a teavaj jó meleg volt. Ja, és a bowlingpálya is csak 5 perc (kocsival) a szállodától! Ujjé!

1 komment

Címkék: hotel termál martfű


2009.10.20. 20:14 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

szelektív

A ház melletti szelektív hulladékgyűjtő konténereket egyik napról a másikra elvitték (az UFO-k).

Mit tesz erre reagálva a környezettudatos városlakó, aki eddig szorgalmas hangyaként sétált a házban levő kukától jó messze a szelektív gyűjtés érdekében? Kiborítja a hűlt hely melletti füves területre szatyra tartalmát, kvázi szemétdombot generálva. Abszurdisztán.

1 komment

Címkék: szelektív szemétdomb hulladékgyűjtés


2009.08.01. 22:25 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Melyik a nagyobb nyaralás fail?

Amikor a cégnél az ember kijelenti, hogy el sem tudja képzelni a vállalati üdülőben nyaralást, mert nem akarja azokat az arcokat látni pihenése alatt, akikkel nap, mint nap találkozik, erre a privát wellness nyaraláson ki szólítja meg a medencében? Na? Az ember beosztottja...

Vagy az, hogy az üdülőben más nő nem esik bele a "sunáznám" kategóriába, mint az a Milf, akivel az ember üdülni ment?

Szólj hozzá!

Címkék: nyaralás milf fail


2009.08.01. 22:13 Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Üdv!

Minden kedves olvasót üdvözlök.

Remélem sikerül olyan kontentet gyártani amit más is irónikusnak talál.

Csapjunk is bele, amúgy modorosan!

1 komment

Címkék: üdv